BAZI GECELER

Bazı geceler, akan gözyaşım

Bazı geceler, kırılan kalemim

Bazı geceler ise, sana olan öfkem engel oluyor

Yazamıyorum...

Sanma ki artık yazmaya hevesliyim

Tek hevesimdi..

 Onu da, aldın benden

İhanetinle birlikte giderken!

ARALIK 12, 2023

•£* 



Yorumlar

  1. Marifetimiz şiir olunca kalemimizi bazen gözyaşlarımıza bazen hissiyatlarımıza borçluyuz. Belki ihanetin ağırlığını bile hafifletir yazdıklarımız , yavaş yavaş ortak olur içimizdekilere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız kaldı ki, biraz da acı çekmek işimize geliyor. Karşındakinin ihaneti, vicdanı bahane oluyor yazmamıza.

      Sil
    2. Aslında bu hep kendime sorduğum bir soru oldu; acılarımızı güzel eserlere mi dönüştürüyoruz yoksa onlardan mı besleniyoruz?Tek bildiğim bir duyguya bile tutunmamak gerektiği ancak öyle başka manzaralara bakabilir bambaşka güzelliklere dokunabiliriz. Hayat tek açıdan bakmak için çok kısa.

      Sil
    3. Ben acılarımdan besleniyorum. Mutluluk gibi çabam olmadı hiç, sanırım ben mutlu olmayı sevmiyorum. Ama insanların üzüntülerini görünce içimde fırtınalar kopuyor, sahte acılarla kandırılmaktan yoruldum. Her seferinde söz veriyorum kendime, tutamıyorum. Öncelikle hayır demeyi öğrenmeliyim, çabam bu yönde. Son olarak, hayata kaç açıdan bakarsan bak, hayat hep kısa. Nasıl yaşadığın, mutlu olup olmadığın aslında kimsenin umurunda değil. Çevrende, 'mutlu olmanı istiyorum' sloganıyla hayatına müdahale edenleri silip atmalısın ve nasıl mutluysan öyle yaşamalısın..

      Sil
  2. Acıdan beslenmek, insanı ağır ağır buhranlı dünyaya hapseden sonra uzaktan bakınca aynı insana haz veren bir şey olmalı. Evet hayat kısa ama tek açıdan bakabilecek kadar değil insan her duyguyu yaşayabilmeli öteki türlüsü eksik yaşamak demektir. Ve en önemlisi ben bütün duygularımla beslenip güçleniyorum sanırım bunu başarınca diğer insanların görüşleri de önemsiz kalıyor, kalmalı da.

    YanıtlaSil
  3. Neyse, kıymet değer bilmeyenler de vardır yorumları okuyanlar arasında. Daha fazla içleri rahat etmesin vicdandan yoksunların. Beni ben yapan en önemli varlığım, gururumla oynamaya kalkan insanların içini rahatlatmak istemiyorum. Hak ettiğini yaşasın herkes ve kalbi kadar güzel olsun gelecekleri.

    YanıtlaSil
  4. Değer vermeyi bilmeyen ya da gururun ile oynayan insanlar ,sen ne yaparsan yap vicdanları rahat ve empatiden uzak yaşarlar zaten. Çünkü onlar kendini eleştirmekten ziyade en iyisi olduğunu düşündüğü dünyasına göre yaşar. Ama karmaya inanırım insanlar yaşaması gereken şeyleri elbet yaşar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Değer yargısı olmayan da empati, vicdan ne arasın, benimki de laf olsun işte. Üzülmüyorum aslında bana yapılanlara, çünkü ben müsaade ettim o tavizi ben verdim insanlara. Başım dik, vicdanım rahat bir şekilde devam ediyorum hayatıma ve söylediğin gibi karmaya bende inanırım. Bir gün herkes payına düşeni öder:)

      Sil
  5. Kimsin ki sen? Bloğun yöneticisi olmak ister misin?:) Yorumların, tespitlerin ve yazım şeklin muazzamdı. Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  6. İnsan değer verdiği zaman kendinden bir şeyler alıp götürmeyi reva görüyor kendine belki çoğumuzun bir zamanlar yaptığı bazılarının hala yaptığı bir şey. Bunu anlayıp güçlü durman kendine yaptığın en büyük iyilik. Başka şiirinde görüşmek üzere güzel adam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir çok ama her yazılan hemen paylaşılamıyor maalesef:)
      Mutlaka bekliyorum yorumlarını, görüşmek üzere.

      Sil
  7. Adım Reyhan, takipleşiyoruz aslında. Tabii ki çok isterim yönetici olmayı şiirle ilgilenmeyi seviyorum çünkü. Ve asıl ben teşekkür ederim, çok naziksin:)

    YanıtlaSil
  8. Çok memnun oldum, rica ederim yorumlarını bekliyorum çok şey kattın görüşlerinle. İyi akşamlar diliyorum:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAHAMMÜL

SENSİN SEBEBİ