SENSİN SEBEBİ

 Öfkeliyim...

Bir o kadar da boş vermişim her şeyi

Gelmeyecek yarınlara umut etmişim

Yarınım kalmamışken içimde..

Olacak iş mi şimdi hayal etmek?

Geçiyor günlerim zehir zemberek..

İçim burukmuş, sensin sebebi

Kalbim kırıkmış, sensin sebebi

Benim canım yanmışsa

 Sebep olanın yok artık önemi!

Üç günlük dünyada.. İhanet etmeye değer miydi?

Yanına kalmaz!

 Unutma, dünya fani..  

Herkes, zamanı geldiğinde öder yaptıklarının bedelini... 

ARALIK 29, 2023

•£* 

Yorumlar

  1. Turgut Uyar, bir şiirinde 'çünkü biraz sonra umut başlar her günkü başlar 'der insan olmanın kaidesi biraz umudu biraz da hayalleridir aslında. Ve onlar yerine ulaştığında herkes hak ettiği şeyleri yaşar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Ruhumun dürüstlüğe karşı olan özlemini tarif etmem mümkün değil.
      Kötü insanların eseri, ruhumun can çekişleri..'

      Sil
  2. Sen kendin için iyi şeyleri layık gördüğün andan itibaren ruhun sadece kötü bir insanın eseri olmaktan çıkıp yalnız senin eserin olmak için çaba verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir çabaya bile gerek duymuyorum aslında. Başkaları için kendimden ödün vermeyi bıraktığım gün, benim günüm olacaktır. Değmeyeceğini bile bile değer verdiklerimi bir bir çıkardım hayatımdan. Bundan sonra ahlaksız insanlara yer yok bende.. Dediğin gibi şu vicdanımı da bir yenebilirsem, benim eserim olacak yarattığım ben :)

      Sil
  3. İnsanın üzülmesi, kırılması kaçınılmaz gibi. Tıpkı dediğin gibi ancak buna değen insanlar verdiğimiz ödünü ve çabayı anlayabilir. O insanlara sahip olunca ruh giderek iyileşir herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyileşmese de olur, ölümlü dünya :) yarın kime ne olacağı belli değilken, bu kadar telaş etmeye bile gerek yok aslında ama bakma işte hayatın içinde sürükleniyoruz. Farkına varamıyoruz, önemi yok birçok yaşanmışlığın. Hatta kendi varlığımızın dahi önemi kalmıyor bazı zamanlar..

      Sil
  4. Sadece bazı zamanlar. Ama hayatın çoğunluğunu iyi yaşamak varken o kısa ve geçici süreyi güzel yaşamak varken neden kötü yaşayalım ki. Bu uğraşlarımız, hayallerimiz ancak bize yaşamak için sebep olabilir öteki türlü her şey anlamını yitirir gün ve gün kurur gideriz.

    YanıtlaSil
  5. Hayal kurmak güzel şey kesinlikle. Fakat insan tecrübelerle senin söylediğine dönüşüyor ve bu dönüşüm nihayetinde süreç gerektiriyor. Kime ne anlatırsak anlatalım yaşamadan anlaması çok zor. Yaşayarak öğreniyoruz bir çok şeyi. Diyeceğim o ki; Tecrübe etmeli insan, acı çekmeli ve değişmeli. Asıl kötü olan ne biliyor musun? Hayatın tokadını yiyip en başa döndüğünde değişmemişse insan, çakılır kalır olduğu yere, gidemez bir adım öteye.. Acı çekmeye mahkumdur artık...

    YanıtlaSil
  6. Evet haklısın ama zaten yaşadığımız sürece ister istemez tecrübe etmez miyiz? Konu tecrübelerimizi neye dönüştürdüğümüz. Dev bir kasvete mi yoksa ilerleyeceğimiz bir yola mı? İşte ancak geçtiğimiz yollar bize güzel kapılar açar ve haklısın tecrübeler bizi değiştirmediği sürece asla adım atamayız:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAHAMMÜL

BAZI GECELER